Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Universet, og alt imellom

Annonse

Som kjent starter fotball-VM neste uke, noe som også avleirer seg i kunstfeltet. På Galleri LMN i Oslo åpner utstillingen Gudenes Felt, av den svenske maleren Hanna Sjøstrøm. Bildene er elegante og stort sett grønne. De inneholder også småtteri vi kjenner fra gressmatta: En kvart sekstenmeter, et straffemerke, en midtsirkel. Fra beskrivelsen: «Fotballsportens skjelett kan sees gjennom de satte formene som; rektangler, triangler og sirkler. Sirkel er symbol på de himmelske prinsipper, rektangel på de jordlige prinsipper. Mellom disse to formene finnes en uendelig dimensjon.» Katalogen som følger utstillingen er leseverdig, og tidvis hakket mer jordnær enn sitatet over. 


 

Hanna Sjöstrøm, Green on white lines (2018). Foto: Niklas Hansson / Galleri LNM

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

vi har nå latt en annen avdeling behandle klagen for å sikre at den ses på med nye øyne.