00:00 - 08. juni 2018

«Takk Gud, jeg er homo»

Den radikale rapperen Silvana Imam er inspirert av basketball, Tupac Shakur, Bob Dylan og sin egen syrisk-litauiske bakgrunn. Med ny plate ute spiller den bestselgende svenske artisten på en rekke norske musikkfestivaler i sommer, først i Moss.

En kurv ved taket: Rap er livet mitt, men basket er lidenskapen, sier Silvana Imam. Foto: Paulina Torbjörnsen

– Du er nå midt i utgivelsen av platen Helig Moder, som slippes låt for låt over en drøy måned. Hvorfor valgte du å utgi den stykkevis, heller enn som et tradisjonelt album?

– Fordi jeg har mitt eget plateselskap nå. Jeg er uavhengig. Jeg vil utnytte den friheten til å gjøre akkurat det jeg vil. Musikkindustrien er så rigid, med så mange regler. Jeg har aldri vært en person eller artist som forholder meg til regler. Tekstene mine handler om å uttrykke det å være en fri person. Dette var en interessant måte å gjøre det på nå.

– Beskriv den første singelen, «Vikken då».

Annonse