Annonse
00:00 - 15. juni 2018

Stedet bortenfor

I Espen Dietrichsons kunst kan nåtiden når som helst oppløse seg i nye galakser.

Installasjonsfoto fra Espen Dietrichsons utstilling. Skulpturen heter «Segment of Segment, Opened from Open #4» (2018) , og maleriet «The Faint Light #2» (2017). Foto: Espen Dietrichson
Annonse

En asurblå stang av bronse, patinert gjennom en lengre behandling med ulike kjemikalier, står på gulvet i Galleri Haaken. Nederst går den over i en trekant av lett forskjøvne klosser, med spissen plantet i en sokkel av valnøtt og marmor, lik en dolk. I motsatt hjørne står en lignende skulptur, dypt bronsebrun med et skjær av irret kobber. De to er som tåspiss­dansere i taus dialog, spent bort fra hverandre i hver sin slake bue.

I utstillingen The Third Place vises tre typer arbeider av Espen Dietrichson (født 1976) – skulpturer, digitale collager i silketrykk, og akvareller med abstrakt geometriske motiv. Samtidig lanseres den første boken om kunstnerskapet hans, Seven Years, redigert av italienske Demetrio Paparoni. Blant bidragsyterne finnes også norske kunstskribenter, som Øyvind Storm Bjerke, Arve Rød og Maria Moseng.

Bevegelsesstriper. Andre bronseskulpturene har en liggende struktur – lett skrånende stabler av blokker som kan minne om brynesteiner. Også disse er forskjøvet i forhold til hverandre, noe som skaper en visuell ustabilitet. Hver blokk er dessuten tykkere i den ene enden og smalere i den andre, som bevegelsesstriper i et futuristisk maleri.

Annonse