Annonse
10:14 - 08. juni 2018

Søken etter sannhet

En medrivende teatermonolog om Torgersen-saken, Liland-saken og Fritz Moen-saken.

Tittelen 0+0=4 viser til at summen av en rekke indisier kan peke mot skyld, dersom man er feil mann, på feil sted, til feil tid. Johannes Granseth johannes@jgranseth.com
Annonse

I 2004 kom den unge skuespilleren Thomas Bye over Jens Bjørneboes teaterstykke Tilfellet Torgersen (1973). Møtet vekket en altoppslukende interesse for norske justismord og omstridte rettsprosesser, og Bye fordypet seg i Torgersen-saken, Liland-saken og Fritz Moen-saken.

I 2013 ble hans interesse til teatermonologen 0+0=4 med premiere i Tingretten i Førde, og den har siden spilt på flere norske scener og festivaler.

Innlevelse. Tittelen 0+0=4 viser til at summen av en rekke indisier kan peke mot skyld, dersom man er feil mann, på feil sted, til feil tid. Bye lever seg inn i personer, handlingsforløp, motiver og situasjoner på scenen og gjennomgår bevismateriale, vitneforklaringer og drapsteorier i detalj. Heldigvis kan Bye også leve seg inn i publikums opplevelse – og se seg selv og sin sannhetssøken utenfra.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.