Annonse
10:14 - 08. juni 2018

Søken etter sannhet

En medrivende teatermonolog om Torgersen-saken, Liland-saken og Fritz Moen-saken.

Tittelen 0+0=4 viser til at summen av en rekke indisier kan peke mot skyld, dersom man er feil mann, på feil sted, til feil tid. Johannes Granseth johannes@jgranseth.com
Annonse

I 2004 kom den unge skuespilleren Thomas Bye over Jens Bjørneboes teaterstykke Tilfellet Torgersen (1973). Møtet vekket en altoppslukende interesse for norske justismord og omstridte rettsprosesser, og Bye fordypet seg i Torgersen-saken, Liland-saken og Fritz Moen-saken.

I 2013 ble hans interesse til teatermonologen 0+0=4 med premiere i Tingretten i Førde, og den har siden spilt på flere norske scener og festivaler.

Innlevelse. Tittelen 0+0=4 viser til at summen av en rekke indisier kan peke mot skyld, dersom man er feil mann, på feil sted, til feil tid. Bye lever seg inn i personer, handlingsforløp, motiver og situasjoner på scenen og gjennomgår bevismateriale, vitneforklaringer og drapsteorier i detalj. Heldigvis kan Bye også leve seg inn i publikums opplevelse – og se seg selv og sin sannhetssøken utenfra.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur