00:00 - 01. juni 2018

Skogskunst hyller Børli

Tore Hansen, Hanne Borchgrevink m.fl.: Granspråket. Kunstbanken, Hamar. Til 12. august.

Skogen var sentral i Hans Børlis dikterverden, og hva er vel mer naturlig enn å markere 100-årsjubileet for hans fødsel med arbeider av elgens og Finnskogens kunstner Tore Hansen. Kunstbanken i Hamar har også invitert Hansens kone Hanne Borchgrevink, kjent for sin abstrakte utforskning av husformen, samt deres to sønner og svigerdøtre, alle kunstnere. Tema er møtepunkter mellom natur og kunst, og utstillingen bærer navnet Granspråket etter et dikt av Hans Børli: «Granene svarer meg, forstår dere, hvisker lint på granspråket, vindspråket…» 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse