Annonse
00:00 - 29. juni 2018

Nye muligheter for gammel løe

Kan Sparebankstiftelsen DNB komme Nasjonalmuseet til unnsetning?

Ligget lenge: I over fem år har løa vært lagret på Fjeld gård i Hobøl. Arkivfoto: Herman Ekendahl-Dreyer
Annonse

Etter at Morgenbladet for to uker siden fortalte om Marianne Heskes gamle løe fra Prosjekt Gjerdeløa, som ligger flatpakket på et lager fordi Nasjonalmuseet ikke vil prioritere å kjøpe det inn, har meldingene rent inn og interessentene stått i kø for å prøve å kapre det flere kaller et nøkkelverk i nyere, norsk kunsthistorie.

Forrige uke meldte vi om at løa kan være på vei ut av landet: Museet Aros i Århus vil gjerne ha det. Heske sa det var flere museer i Norge som også var interessert, og nå kan Dagsavisen melde om at også Vestfossen Kunstlaboratorium i Buskerud gjerne vil kjøpe og vise verket. Hvordan det skal gå til rent økonomisk er uklart, men Morten Viskum sier mystisk nok til avisen at museet «får til det vi bestemmer oss for. (…) Jeg har gode venner».

Marianne Heske selv har gjentatte ganger understreket at hun gjerne ønsker at verket skal kjøpes inn i Nasjonalmuseet, og at de har et helt eget ansvar for å kjøpe inn verker som representerer viktige utviklinger i norsk kunsthistorie. Er alt håp ute for at det kan skje?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse