Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Matriarkat nå!

Jay-Z og Beyoncé gir oss en varm og sommerlig klem tuftet på årevis med bråk og spetakkel.

Hva er bedre enn én millardær? Kjærlighet, tydeligvis. Foto: Robin Harper / Sony Music
Annonse

Da Beyoncé slapp konseptalbumet Lemonade i 2016 var vi mange som lurte på hvordan i huleste Jay-Z skulle klare å vende tilbake som musiker og stjerne etter albumets sentrale avsløring: Han hadde bedratt kona si, og hun vurderte – eller hadde vurdert – å forlate ham.

Problemet var like mye estetisk og historisk som moralsk. Ved årtusenskiftet var Jay-Z den smarte gaterapperen som hadde slått seg opp som self-made man, alltid like selvtilstrekkelig og overlegen. Rapteknisk var han fleksibel og presis, og han var tidlig ute med å forstå og utnytte nye trender. Men han hadde sin akilleshæl.

Forsøkene hans på å vise kjærlighet, anger eller svakhet kom aldri heldig ut. Patosen slo over i sentimentalitet eller hykleri. Når han rappet om kvinner, var de forbruksvarer og statussymboler, noe som gikk helt fint frem til han ble kjæreste med nettopp Beyoncé, som da nettopp hadde forlatt Destiny’s Child for å gå solo.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur