Annonse
00:00 - 01. juni 2018

– Jeg har nesten ikke tid til å kjøre taxi lenger

Hailu Mergia og den etiopiske jazzen var på vei inn i glemmebøkene. Nå har de funnet veien tilbake.

Revansjen kom til slutt: Det skulle ta tretti år før Hailu Mergia var tilbake på scenen igjen. 
Annonse

Den etiopiske musikeren Hailu Mergia drar en harmonika opp av kofferten og slenger den opp på scenen. Det er under en time siden han landet på Gardermoen etter flyturen fra Washington. Nå er han på utestedet Ingensteds for lydsjekken før kveldens konsert i Oslo. Flyturen har vært lang, og på bordet venter en kyllingrett, så Mergia ønsker å få lydsjekken overstått så raskt som mulig. Men Morgenbladet får likevel lov til å henge seg på.

– Bare ikke spør hvor gammel jeg er, for det vet jeg ikke, men det ligger et sted mellom 71 og 73 år.

Han går på scenen og setter seg bak to synthesizere med akkordeonet på magen. Trommisen og bassisten har det ikke like travelt. De vil fortelle om musikklivet i Washington, hvor de alle tre har bodd de siste tiårene:

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse