Annonse
00:00 - 29. juni 2018

Hjelp, vi spiste bestemor

I en verden av grå, strømlinjeformet pop er Let’s Eat Grandma et fargerikt fabeldyr.

Ungdommen: Andrealbumet til Let's Eat Grandma er like rotete og innfallsrikt som en velfylt skoledagbok, mener vår anmelder. Foto: Charlotte Pattmore
Annonse

Ahh, Norwich! Stedet gudene laget i løpet av en regnværsdag. For å gi hjem til radioprater Alan Partridge («third best slot on Radio Norwich») og noen norske fotballspillere i grønt og gult. For den esoterisk anlagte: Norwich er hjemstedet til William Cuningham, astrologen bak An Invective Epistle in Defense of Astrologers fra 1560 (kilde: Wikipedia). Tydeligvis et sted der stjernene står i riktig posisjon i ny og ne.

Siste stjerneskudd over den britiske østkyst kaller seg Let’s Eat Grandma, en duo bestående av Rosa Walton og Jenny Hollingworth som, fremdeles i tenårene, nå gir ut sitt andre album.

Dét er i seg selv ingen bragd. I en tid der barnestjerner har gått fra lodne innslag på skolebasaren til fullblods milliardindustri tutes (i hvert fall mine) hverdagsører på timebasis fulle av prepubertale stemmer med voksenvyer. Iskaldt kalkulerende musikk som jeg gjennom blodtåka finner få formildende omstendigheter ved. Hvem er disse voksenpersonene som lurer bak i høyre scenekulisse?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse