Annonse
00:00 - 15. juni 2018

Gladiatorkamp i svenske skoger

Melody Prochets nye album leverer de popkulturelle varene.

Melody Prochet debuterte under navnet Melody´s Echo Chamber i 2012. Foto: Diane Sagnier / Playground
Annonse

På festival forrige helg fikk jeg øye på en ung kis med mod-sveis og parkas. Med en stor blink bakpå. I et anfall av oppglødd musikkentusiasme løp jeg bort og utbrøt: «Jææævlig kul stil!» før jeg måtte haste tilbake til DJ-pulten og rulle ut The Pretty Things som neste låt mens jeg rødmet lett for meg selv.

Å kjenne ekstra affinitet til popkulturen fra 1960-tallet er som et hemmelig søskenskap. Kjærligheten til de samme obskure platene og produsentene, musikkutstyret og motene er et internasjonalt stammespråk, like anvendelig i San Francisco som Hanoi, eller i mitt opprømte tilfelle: Moss.

Ingen behersker dette språket bedre enn gitarist i Dungen og The Amazing, Reine Fiske. En stillfaren mann med så dyp musikkarkeologisk kjennskap til 60-tallets mest ufremkommelige kroker at han antagelig kan fortelle deg hvilket båndmerke Terje Rypdal brukte i ekkomaskinen sommeren 1967. At samme Fiske nå dukker opp som produsent (sammen med The Amazing-kollega, Fredrik Swahn) på Melody Prochets etterlengtede oppfølgeralbum er både helt naturlig og veldig gledelig.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse