Annonse
00:00 - 01. juni 2018

Går av i protest mot forjævliseringa

. Sjefen for Kunsthalle Wien, Nicolaus Schafhausen. Foto: Sabine Hauswirth / Kunsthalle Wien
Annonse

Sjefen for Kunsthalle Wien, Nicolaus Schafhausen, går av før åremålet hans er over, på grunn av politisk motstand. I et åpent brev skriver han at kritiske kunstinstitusjoners «rekkevidde, påvirkningskraft og muligheter blir satt på spill» på grunn av «gjenoppblomstringen av nasjonalistisk politikk i Østerrike, og situasjonen som utspiller seg i Europa». Hans siste utstilling som kurator åpner i oktober. Den har tittelen Antarctica og skal «utforske hvordan begrepet fremmedgjøring fungerer i vår verden i dag».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur