Annonse
00:00 - 01. juni 2018

Går av i protest mot forjævliseringa

. Sjefen for Kunsthalle Wien, Nicolaus Schafhausen. Foto: Sabine Hauswirth / Kunsthalle Wien
Annonse

Sjefen for Kunsthalle Wien, Nicolaus Schafhausen, går av før åremålet hans er over, på grunn av politisk motstand. I et åpent brev skriver han at kritiske kunstinstitusjoners «rekkevidde, påvirkningskraft og muligheter blir satt på spill» på grunn av «gjenoppblomstringen av nasjonalistisk politikk i Østerrike, og situasjonen som utspiller seg i Europa». Hans siste utstilling som kurator åpner i oktober. Den har tittelen Antarctica og skal «utforske hvordan begrepet fremmedgjøring fungerer i vår verden i dag».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.