Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Fjetrende skulptur

Annonse

Katinka Bock: Smog/Tomorrow’s Sculpture. Mudam, Luxembourg. Til 2. september.

Oppå en skulderhøy bronsesøyle ligger et flak av hvit keramikk, brettet til størrelsen på en liten pute, med en naturtro karpe i bronse på toppen. To friske sitroner er festet med strikk i enden av en lang stripe av stål som henger fra en tråd i taket. Andre brettede keramikkformer henger fra rør eller hviler på kobberplater som har fått vakre grønne mønstre av et år på museets tak. Tyske Katinka Bocks store utstilling på samtidskunstmuseet i Luxembourg er en oppvisning i hårfint balansert, kroppslig og fjetrende lett skulptur. Sjelden har forbudet mot å ta på verkene vært på samme tid så enkelt å forstå og så ergerlig å overholde.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur