Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Fjetrende skulptur

Annonse

Katinka Bock: Smog/Tomorrow’s Sculpture. Mudam, Luxembourg. Til 2. september.

Oppå en skulderhøy bronsesøyle ligger et flak av hvit keramikk, brettet til størrelsen på en liten pute, med en naturtro karpe i bronse på toppen. To friske sitroner er festet med strikk i enden av en lang stripe av stål som henger fra en tråd i taket. Andre brettede keramikkformer henger fra rør eller hviler på kobberplater som har fått vakre grønne mønstre av et år på museets tak. Tyske Katinka Bocks store utstilling på samtidskunstmuseet i Luxembourg er en oppvisning i hårfint balansert, kroppslig og fjetrende lett skulptur. Sjelden har forbudet mot å ta på verkene vært på samme tid så enkelt å forstå og så ergerlig å overholde.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse