00:00 - 08. juni 2018

Et scenisk kraftuttrykk

I fremtidsrekviemet New Skin sier det audiovisuelle mer enn tusen ord.

Ny hud: Det sterkeste øyeblikket er når Becker kler på seg en fullkropps Barbie-dukke, men lar den høygravide, nakne magen stikke ut mellom plastikken, skriver anmelderen. Foto: Ingrid Eggen / Black Box teater

Smak litt på denne: Et fremtidsrekviem som skal lede oss baklengs inn i fremtiden. Kunstnerduoen Becker/Langgård legger lista høyt i programmet for sin mektige konsertinstallasjon – og når opp.

Fullkropp Barbie. Scenograf Signe Becker og komponist Ingvild Langgård er forestillingens eneste utøvere, i et scenisk verk som er vanskelig å fange med ord. Langgård, hvitmalt i ansiktet og med et heldekkende kostyme, stiller seg bak lydbordet som en religiøs leder og lar musikken tale hennes preken. Rundt i rommet lever små teknologiske duppeditter sine egne liv, mens Becker bærer inn og henger opp et tyvetalls gigantisk bilder av forvridde menneskekropper.

Det audiovisuelle landskapet som blir til foran oss, er fullt av pirrende motsetninger mellom teknologi og det menneskelige. Langgårds sang er tidvis forskrudd, og i en av installasjonene rører en menneskehånd rundt i en bolle. Sammenstillingen gir assosiasjoner til en teknologidystopisk fremtid, men den har samtidig noe håpefullt over seg. Kanskje det er energien i uttrykket, den elektroniske musikken som dunker kraftfullt mens Becker henger opp sine malerier. Som om kunstnerduoen er så ustoppelig at selv teknologien burde kjenne frykt for dem.

Annonse