Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Et bliip fra den mørke siden

En av rockehistoriens mest meningsløse utgivelser kommer på 4 x vinyl. I Cotswolds klappes det høflig.

Rosa gris og Volkswagen-spons: Innen 1994-turneen, som blant annet ble lagt innom Valle Hovin i Oslo, hadde Pink Floyd gått fra dinosaur til fossil.  Foto: Trond Solberg/VG/NTB scanpix
Annonse

Den minnet om en amøbe der den lå, et slags minste tegn på liv. Klemt inne mellom de andre cd-ene i modulen på bensinstasjonen på Brynseng. Støvete og slitt. Bliip, blinket den. Bliip … Som en ferdsskriver fra en jumbojet styrtet i de dypeste havgroper, eller et fjernsynstårn i natten. Pink Floyds batteriutstyrte dobbel-cd boks fra 1995 levde nok opp til navnet P.U. L. S. E, men ingen av taxisjåførene som var innom for påfyll og wiener, så ut til å bry seg om dens tynne rop om hjelp. Bliip.

I disse dager foreligger denne underlige skapningen på nytt. I tidsriktig vinyldrakt, med korrekt tykkelse, overdådig innleggshefte og lett oppussing av den avdøde omslagsmesteren, Storm Thorgersons originale 90-talls design. Din eneste sjanse til å høre Floyd spille klassikeren The Dark Side of The Moon på en scene.

Det vil si: tre fjerdedeler av bandet. Låtskriver og sinnasosialist Roger Waters var for lengst ute av rekkene, og dermed også bandets evne til samfunnsrefs eller introspeksjon. Om Pink Floyd ble regnet som en dinosaur allerede i 1977, var 1994-utgaven en fossil.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
«Kanskje befinner vi oss ute på et jorde, kanskje utenfor en nattklubb.»