Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Et bliip fra den mørke siden

En av rockehistoriens mest meningsløse utgivelser kommer på 4 x vinyl. I Cotswolds klappes det høflig.

Rosa gris og Volkswagen-spons: Innen 1994-turneen, som blant annet ble lagt innom Valle Hovin i Oslo, hadde Pink Floyd gått fra dinosaur til fossil.  Foto: Trond Solberg/VG/NTB scanpix
Annonse

Den minnet om en amøbe der den lå, et slags minste tegn på liv. Klemt inne mellom de andre cd-ene i modulen på bensinstasjonen på Brynseng. Støvete og slitt. Bliip, blinket den. Bliip … Som en ferdsskriver fra en jumbojet styrtet i de dypeste havgroper, eller et fjernsynstårn i natten. Pink Floyds batteriutstyrte dobbel-cd boks fra 1995 levde nok opp til navnet P.U. L. S. E, men ingen av taxisjåførene som var innom for påfyll og wiener, så ut til å bry seg om dens tynne rop om hjelp. Bliip.

I disse dager foreligger denne underlige skapningen på nytt. I tidsriktig vinyldrakt, med korrekt tykkelse, overdådig innleggshefte og lett oppussing av den avdøde omslagsmesteren, Storm Thorgersons originale 90-talls design. Din eneste sjanse til å høre Floyd spille klassikeren The Dark Side of The Moon på en scene.

Det vil si: tre fjerdedeler av bandet. Låtskriver og sinnasosialist Roger Waters var for lengst ute av rekkene, og dermed også bandets evne til samfunnsrefs eller introspeksjon. Om Pink Floyd ble regnet som en dinosaur allerede i 1977, var 1994-utgaven en fossil.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.