14:58 - 20. juni 2018

Er det lov å glede seg over at XXXTentacion er død, spør Marius Emanuelsen.

Er det lov å glede seg over at XXXTentacion er død, spør Marius Emanuelsen.

Skutt og drept: Under artistnavnet XXXTencation laget Jahseh Onfroy musikk som traff millioner av lyttere, men 20-åringen hadde også et omfattende rulleblad, fullt av alvorlig brutale punkter. Foto: Miami Dade County Corrections / Getty Images

Mandag denne uken ble den 20 år gamle rapperen Jahseh Onfroy, alias XXXTentacion, skutt og drept i en bil i Browford County, Florida. Hvem som sto bak skytingen, kommer neppe til å plage offentligheten like lenge som de fortsatt uoppklarte drapene på Tupac Shakur og Christopher «Biggie Smalls» Wallace i 1996 og 1997 har gjort.

Signalementet av de to gjerningsmennene nevner nemlig at én av dem hadde på seg en rød maske. Og rundt tidspunktet for drapet brukte en annen lokal rapper instagramkontoen sin til å poste bilder med våpen fra en fastfoodsjappe rett ved åstedet. Han poserte også sammen med en kompis, med en rød maske synlig i bilen de satt i. Billedteksten viser midt-i-blink-emojien og den kryptiske, men mulig avslørende bildeteksten «ON THE X».

Da jeg for et par måneder siden skrev om XXXTentacion og bølgen av rappere han frontet, kalte jeg gjennombruddssingelen hans, «Look At Me», et «primalskrik for Instagram-generasjonen». Den beskrivelsen virker ikke mindre presis i dag.

Annonse