Annonse
00:00 - 08. juni 2018

En rappoets siste sukk

Annonse

The Last Poets ble etablert på slutten av 1960-tallet i New York, og konseptet var enkelt: Revolusjonær poesi fremført over gode rytmer og annen sparsommelig musisering. Bandet regnes som en forløper til hiphop, og deres tidlige album og opptredener traff tidsånden. Både den gretne Miles Davis og den litt blidere Jimi Hendrix var fans. Med tiden gikk karrieren i store bølgedaler, og bandmedlemmene drev med kreti og pleti. Jalal Mansur Nuriddin, ofte kalt «The Grandfather of rap», brukte for eksempel tiden sin til kampsport og akupunktur – igjen er påvirkningen på hiphop tydelig. Denne uken døde Nuriddin, 73 år gammel. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

vi har nå latt en annen avdeling behandle klagen for å sikre at den ses på med nye øyne.