00:00 - 01. juni 2018

Angela Nagle og kildene

I forrige uke skrev vi her på notisplass om at Angela Nagle, forfatteren av boken Kill All Normies, er blitt beskyldt for sitatfusk. Påstandene ble først fremsatt på nettstedet Libcom, og deretter plukket opp og utvidet på nyhetssiden The Daily Beast. I helgen publiserte Nagle et motsvar på nettsiden til sin forlegger Zero Books der hun systematisk avviser eksemplene på sitatfusk i saken til The Daily Beast og påstanden om at hun har skrevet boken med klipp og lim-metoden. Saken tok en ny og merkelig vending denne uken, da journalisten bak artikkelen hos The Daily Beast, Charles Davis, gikk ut på Twitter og offentliggjorde funnene sine etter å ha kjørt Nagles bok gjennom programvare som skal avsløre plagiat. For det er ikke enighet om hva Davis’ lange liste med «1% match» og «< 1 % match» egentlig viser. «Enten er du skamløs, eller så har du ikke lest det riktig. Du frikjente meg nettopp», responderte Nagle på Twitter. Kill All Normies tar for seg sammenhengen mellom kulturen på nettsteder som 4chan og Tumblr og fremveksten av altright-bevegelsen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse