Annonse
15:49 - 27. juni 2018

– Ambisiøst, men ikke umulig

Sørlandets Kunstmuseum satser stort. Men selv med besøksrekord er man fortsatt bare på en femtedel av ambisjonene for den planlagte Kunstsiloen. 

Første glimt: På åpningen av «Eklipse»-utstillingen i Arendal forrige uke fikk rundt 100 oppmøtte se et utvalg kunst fra samlingen til Nicolai Tangen. Foto: Hans Nøstdahl
Annonse

I sommer viser Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) frem hva som egentlig befinner seg i gaven de fikk en sommerdag for tre år siden, og som har vært under en heftig debatt siden: Kunstsamlingen til milliardær Nicolai Tangen. Forrige uke åpnet utstillingen «Eklipse» på Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal, og denne uken åpner to nye utstillinger på museet i Kristiansand: Kunstsilo, Kristiansand og Between the Trees.

«Det er viktig for oss å komme i gang, vise samlingen og få større interesse rundt kunsten», sa SKMU-direktør Reidar Fuglestad forrige uke.

Den omdiskuterte kunstgaven kom med forbeholdet om å bygge Kunstsiloen i Kristiansand – med en prislapp på over en halv milliard kroner. Private stiftelser, blant annet Tangens egen, har bidratt med 130 millioner. 80 millioner kom fra Vest-Agder, Aust-Agder og kommunen. Men AKO-stiftelsen til Tangen og SKMU, et offentlig museum med en egenkapital på fire millioner, vil trenge støtte i statsbudsjettet neste år for et lån på ytterligere 265 millioner og en doblet driftskostnad de første tre årene. Får de dét, kan byggingen av Kunstsiloen begynne i mars. 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse