Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Alt skal vekk

Dører åpnes og lukkes. Det er flyttesalg på Grünerløkka Lufthavn denne lørdagen.

Madrugada har vært ute en vinternatt før, og frykter ikke vær og vind. Foto: Knut Aaserud / HES
Annonse

Vi klemte den siste boksølen ut av plastikken, skrudde opp volumet et par hakk og klappet hverandre på skuldrene. Begynte å trekke ut gitarkasser fra hyller og gjøre opp status. Fremtiden var kommet til vår lille, rotete studiokrok av verden også.

Den kommunalt eide gården på Grünerløkka i Oslo skal totalrehabiliteres. Plukkes fra hverandre, spiker for spiker, plate for plate. Kjøres bort i blå containere til historiens skraphaug. Om det skal lages musikk igjen i den gamle skolebygningen ved Schous plass er den neppe vår.

Kommunens regulativer er kanskje ikke bevisst laget for å støvsuge verden for all sjarm og sjel, og asbest, råte og sviktende konstruksjoner er ingen spøk. Men forskriftsmessige linoleumsgulv, trege dørstoppere og brannvinduer etter regelboken er ikke alltid den beste ingrediensen for å koke sammen et kreativt miljø.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse