00:00 - 22. juni 2018

Alt skal digitaliseres

Nasjonalbibliotekaren og kulturministeren står sammen bak et prosjekt om å digitalisere enorme mengder lyd og bilde.

Kan det være en journalist som sitter å sover i digitaliseringens tid for Nasjonalbiblioteket? Arkivfoto: Ellen Lande Gossner

Ingen vet hvor mye audiovisuelt materiale som finnes i Norge. Denne uken ble det kjent at Nasjonalbiblioteket har fått i oppdrag å kartlegge alt som finnes av audiovisuelt kulturhistorisk materiale i arkiv, museer, biblioteker og private samlinger. En av grunnene til å starte et stort digitaliseringsprosjekt nå, er at ingen har full oversikt, sier kulturminister Trine Skei Grande:

– Det er et problem, og et problem forsvinner ikke selv om man ikke vet om det. Vi må gå inn i dette digitaliseringsprosjektet og rett og slett begynne å nøste i den ene enden. Vi må ha en plan for å få tatt vare på det som finnes der ute.

De som skal nøste, er Nasjonalbiblioteket og nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre, som påpeker at biblioteket allerede har ansvar for å bevare alt publisert materiale.

Annonse