00:00 - 01. juni 2018

Album

Elza Soares: Deus é mulher

Den brasilianske sambaveteranen Elza Soares har vært aktiv siden 1950-tallet, og for to år siden slo comebackplata A Mulher do Fim do Mundo ned som en bombe. Soares’ hese stemme passet perfekt til såkalt «skitten samba», og for første gang i karrieren presenterte hun nyskrevne sanger – det låt umåtelig friskt. Nå er oppfølgeren Deus é Mulher ute, med samme unge produksjonsteam, fra Brasils punk/elektro-miljø. På sitt beste er nyplata like sterk som den forrige. Sjokkeffekten er riktignok borte, men de sylskarpe gitartonene, stemmens intense nærvær og de intrikate rytmene er de samme. Tittelen betyr Gud er kvinne, og 82 år gamle Soares har sikkert rett i påstanden. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse