Annonse
08:50 - 08. juni 2018

Sionisten som elsker arabisk kultur

Han har vært spesialsoldat og livvakt for Arnold Schwarzenegger. Bare soldaterfaringen var viktig da han laget tv-serien Fauda, om arbeidet til en israelsk spesialenhet på Vestbredden. 

Som i et speil: Da Lior Raz var spesialsoldat, ble kjæresten hans drept i et terrorangrep. Hendelsen har en parallell i tv-serien Fauda, som Raz har skrevet og har hovedrollen i. Sesong to av den globale suksessen ble nettopp sluppet.
Annonse

Hamas’ reaksjon da første episode av Fauda ble sluppet, er berømt. Den palestinske organisasjonen, som mange betegner som en terroristgruppe, fordømte serien som sionistpropaganda – men klarte samtidig ikke å dy seg. De la ut en strømmelink til serien også, slik at deres følgere kunne ha enkel tilgang til Fauda.

– Jeg måtte le da jeg hørte det, sier Lior Raz.

Fauda er Raz’ idé og prosjekt. Han er manusforfatter, hovedrolleinnehaver og produsent for serien, med ulike samarbeidspartnere på manus- og produsentsiden.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
2000,-
per år
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer alt stoffet du finner i papiravisen, i tillegg til saker du kun finner på nett. Du har også tilgang til eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.