Annonse
00:00 - 04. mai 2018

Nytt misfoster i København

Annonse

Blox er en 28 000 kvadratmeters stabel av glasskasser ved Københavns vannkant, med bilvei gjennom midten, tegnet av det nederlandske kjendiskontoret OMA og betalt av det veldedige fondet Realdania. Her åpner Dansk arkitektursenter dørene i helgen, men mye tyder på at arkitekturen først og fremst vil være til skrekk og advarsel. Bygningen er «et nostalgisk forsøk på å gjenskape storbyens fornemmelse av motstand og vilkårlige sammenstøt, som ellers kun den rå og utemmede industrialisering og kapitalisme kunne avle», skriver Politikens anmelder, som fastslår at «Blox er blitt et misfoster».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»