Annonse
00:00 - 11. mai 2018

Hvit denim

Et forsøk på hyllest til historiens tøffeste plagg og en pop-rapper med loven i hælene.

Øyeblikkets mann: Det vakte betydelig oppsikt da den amerikanske rapperen G-Eazy ble arrestert i Stockholm forrige uke. Rett ut fra fengselet tok han turen til Landstreff Stavanger, der 14 000 unge fans trippet forventningsfullt. Vår mann, Ando Woltmann (41), sto i kulissene da han kjemmet sveisen før konserten. Foto: Olav Stubberud
Annonse

På en forblåst kjerrevei i Rogaland forrige fredag: Øyeblikkets mann, den amerikanske rapperen G-Eazy, legger hodet på skakke og drar kammen gjennom den svarte luggen. Betrakter seg selv i gjenskinnet fra det sotede vinduet til bilen fra Avis. Rister på seg jakken og gjør tre små hopp. Jekker opp buksene etter hempene som i en cowboyfilm. På den andre siden av et byggegjerde står 14 000 unge fans og venter nervøst.

På avstand ligner han en ung Elvis Presley. På blitz-turné gjennom Tennessee, Arkansas og West Texas i en Cadillac Fleetwood. Landbruksmesser og fornøyelsesparker. 1954. Som en gjeng lovløse banditter raser «The Memphis Flash» gjennom natten på vei til et nytt hit n’ run.

Nesten 65 år etter er det G-Eazys tur. Europaturneen hadde knapt begynt før han havnet i trøbbel. Knark i lomma, en utdelt blåveis på nattklubb i Stockholm. Angrende ble han idømt å betale seg fri, før han ble eskortert i et sigarfly med kurs for Stavanger. Og til å ha våknet opp i et svensk fengsel ser den amerikanske rapperen uforskammet frisk ut. Eller rettere sagt: Han ser skammelig klassisk ut. I hvit T-skjorte, hvite jeans.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse