Annonse
08:21 - 18. mai 2018

Hatfri sone

Mens Spotify fjerner usympatiske artister, justerer Guns N’ Roses sin egen historie.

Sebastian Emmanuel Zalo har blitt sammenlignet med den kontroversielle, amerikanske rapperen XXXTentacion. «Jeg er nok mye mindre aggressiv», sier Zalo. Strømmegiganten Spotify fjerner nå artister med hatefulle ytringer fra sine redaksjonelle spillelister.
Annonse

Immigrants and faggots / They make no sense to me / They come to our country / And think they’ll do as they please

Guns N’ Roses gir ut debutalbumet Appetite for Destruction på nytt i juni. Her inkluderer de også alle låtene fra oppfølgeralbumet G N’ R Lies, unntatt én, «One In A Million». Det er rimelig å tenke at det er på grunn av det rasistiske og homofobe språket i låten fra 1988.

Samtidig får strømmetjenesten Spotify nye retningslinjer for såkalt hate content. Artister som uttrykker eller fremmer hatefullt innhold eller hatefull oppførsel ekskluderes fra selskapets spillelister og brukeranbefalinger.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia