Annonse
08:21 - 18. mai 2018

Hatfri sone

Mens Spotify fjerner usympatiske artister, justerer Guns N’ Roses sin egen historie.

Sebastian Emmanuel Zalo har blitt sammenlignet med den kontroversielle, amerikanske rapperen XXXTentacion. «Jeg er nok mye mindre aggressiv», sier Zalo. Strømmegiganten Spotify fjerner nå artister med hatefulle ytringer fra sine redaksjonelle spillelister.
Annonse

Immigrants and faggots / They make no sense to me / They come to our country / And think they’ll do as they please

Guns N’ Roses gir ut debutalbumet Appetite for Destruction på nytt i juni. Her inkluderer de også alle låtene fra oppfølgeralbumet G N’ R Lies, unntatt én, «One In A Million». Det er rimelig å tenke at det er på grunn av det rasistiske og homofobe språket i låten fra 1988.

Samtidig får strømmetjenesten Spotify nye retningslinjer for såkalt hate content. Artister som uttrykker eller fremmer hatefullt innhold eller hatefull oppførsel ekskluderes fra selskapets spillelister og brukeranbefalinger.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
«Kanskje befinner vi oss ute på et jorde, kanskje utenfor en nattklubb.»