Annonse
00:00 - 25. mai 2018

Gamle bilder, nye titler

Annonse

Art Gallery of Ontario i Toronto har byttet ut ordet «indianer» i tittelen på et maleri av den avdøde kanadiske kunstneren Emily Carr. Maleriet fra 1929 het Indian Church og viser en hvit kirke omsluttet av regnskog. I dag heter det Church at Yuquot Village. Kurator Georgia Uhlyarik fortalte CBS Radio at den opprinnelige tittelen påførte smerte. Etterhvert som samlingen av eldre kanadisk kunst går opp på veggene, kan også andre malerier få nye navn. Carey Newman, en kunstner av kwagiuth/coast salish-opprinnelse, er skeptisk: «Å endre på ord tilslører sannheten i hvordan folk snakket», sier han til Times Colonist. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.