Annonse
09:53 - 04. mai 2018

Enhetskultur i møtesal Munch

De stridende aksjonærene i Mentor Medier ble venner for å stanse konsernets offisielle forslag til nytt styre. Men ikke alle mener forsoning er et gode for bedriften.

Unison enighet: De stridende partene i Mentor Medier samlet seg i forbausende enighet bak et benkeforslag til nytt styre fremmet av blant andre Ole-Wilhelm Meyer (nummer to fra venstre på andre rad). Med briller på rad en sitter den omstridte avgående styrelederen, Tomas Brungård.
Annonse

– Ærede forsamling, godt å se dere, både store og små aksjonærer. Og det er flott å oppleve at takhøyden er bedre, sa Torstein Lalim, leder for valgkomiteen til styret i Mentor medier foran den så godt som fullsatte Munch-salen i Oslo Plaza torsdag ettermiddag.

Han henviste mest sannsynlig helt konkret til at møtelokalet var noe romsligere enn sist gang forsamlingen møttes. Den metaforiske takhøyden var det knyttet langt større usikkerhet til. Lalim snakket til generalforsamlingen for det kristne mediekonsernet som i hele vår har vært lammet av en stor intern konflikt.

23. mars ble redaktør Åshild Mathisen i Vårt Land – avisen konsernet i sin tid vokste ut fra – sagt opp på dagen etter det konsernledelsen beskrev som en personkonflikt med konsernsjef Per Magne Tveiten. Bakenfor denne saken lå en større uenighet om rollen Vårt Land skal spille i konsernet, og hvordan avisen bør samarbeide med de andre mediebedriftene Mentor medier eier, blant annet Dagsavisen.

Annonse