00:00 - 04. mai 2018

En snap fra Radioteatret

NRKs nye lyddrama vil nå Youtube-generasjonen med bevisst sjaber lydkvalitet og beretninger om russefyllas mørke sider.

Selma Moren (til venstre) spiller en ung podkastmaker i lyddramaserien 'Natt til lørdag'. Ilyas Zannachi spiller bestevennen hennes. Foto: Jonathan Vivaas Kise/NRK

I begynnelsen er det bare den umiskjennelige raslelyden av en lommeringing. Men så, svakt, kan du høre lyden av en jente som forsøker å holde gråten tilbake. Det er det hele. «For å lagre denne beskjeden, tast 2», sier den kjølige telefonsvarer-stemmen.

Lydmeldingen er sendt til Frid, hovedpersonen i Natt til lørdag, NRK Radioteaterets nye satsing. Hver dag gjennom hele mai slippes det en kort episode. Til sammen utgjør de en kompleks historie om seksuelt samtykke, slutshaming, russefeiring, videodeling og ungdomstid. Serien er – sammen med produksjoner som svenske punani­_99 og amerikanske the Truth – en del av en ny generasjon hørespill.

Den uforståelige telefonbeskjeden stammer fra hovedpersonens tidligere bestevenninne. Frid – spilt av Selma Moren – gjør det eneste logiske, og bestemmer seg for å starte en podkast. Hver dag kommer hun med nye oppdateringer om hva hun tror kan ha skjedd med eksvenninnen, gjennom samtaler med venner og bekjente i skolegården, mobilopptak og festlyder fra snap-meldinger. Frids klare antagelse er at den tidligere vennen må ha blitt utsatt for en voldtekt.

Annonse