Annonse
00:00 - 18. mai 2018

En ekte gitarguds farvel

Annonse

Glenn Branca slo seg opp i New York Citys kunstmiljø i siste halvdel av 1970-tallet, som eksperimentell lydkunstner og støykomponist. Han etablerte et band kun bestående av elektriske gitarer, der Sonic Youths Thurston Moore og Lee Ranaldo var tidlige medlemmer, som spile lange, repeterende, minimalistiske verk. Senere skrev han hele symfonier, mest kjent er kanskje Symphoni No. 13 (Hallucination City) for 100 guitars. Med tiden jobbet han også med tradisjonelle symfoniorkestre, men blandet gjerne inn el-gitaren der også. 13. mai døde han, 69 år gammel. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur