14:46 - 29. mai 2018

Egendefinert stjernehimmel

Den iltre kommentarfeltskribenten får kropp og stemme.

Inn i mørket: The Great Outdoors inviterer publikum inn i et slags planetarium. Foto: Julieta Cervantes / Festspillene i Bergen

Mens det er strålende solskinn ute, bergenserne sitter smilende i solen med kald hvitvin, så trekker en liten gruppe festspillpublikummere inn i museet Kode 4s lokaler. Oppe i tredje etasje er det plassert et halvkuleformet oppblåsbart telt, hvor vi entrer én og én gjennom en liten portal.

Der inne løftes blikket automatisk opp mot en projisert himmel som hvelver seg over oss – noen få meter over det teppebelagte gulvet vi sitter og ligger på. Den amerikanske scenekunstneren Annie Dorsen er kanskje mest kjent for hvordan hun bruker teknologi i forestillingene sine, og hvordan teknologien gjerne er en del av forestillingens bærende konsept. 

Dorsen har gjestet Norge en rekke ganger tidligere, blant annet med forestillingen Hello Hi There i 2010, hvor hun lot to chatteroboter samtale – et konsept som var basert på en berømt samtale mellom Noam Chomsky og Michel Foucault.

Annonse