Annonse
00:00 - 20. april 2018

Rotteracet

 Årets Skadedyr er villere og friere enn noensinne.

De er fri: Skadedyr har dirket opp låsen til skapet i musikkrommet. Foto: Christoffer Brenna / Grappa
Annonse

Den korte videosnutten gikk i loop. Jeg vet ikke om det var misunnelse, irritasjon eller glede jeg kjente av å se den. En gjeng kjernesunn, norsk ungdom, på vei til en høyt applaudert konsert på Vossajazz. Med stumpeski på bena.

«Kom igjen! Kjør!» ble det heiet, mens bandmedlemmene for nedover den snøfylte bakken. Latter og hoing. «Når koste du deg sist med vennegjengen i slalåmbakken?» tenkte jeg et ørlite sekund, før jeg kom på at svaret var et nedslående «cirka aldri.» Mitt første møte med Skadedyrs tredje album ble dermed et googlesøk: Stumpeski + finnes det fortsatt? + snøforhold i april.

Litt på siden, men kontrasten fra denne gjengens joie de vivre er for øyeblikket stor til deres tidligere studiekamerater og bandkollegaer i popsuksessen Highasakite. Som i skrivende stund sikkert befinner seg i en taxi på vei mellom advokat- og patentkontor med en undersøkende journalist fra VG på telefonen.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse