Annonse
00:00 - 13. april 2018

Lys i mørket

Odeons nye flaggskipskino er designet for høyteknologisk eskapisme. I 2018 fremstår det nærmest visjonært.

Hovedtrekkplasteret er Imax-salen med laserprojisering og 3D-lyd (laser der også)
Annonse

Med åpningen av to nye kinoanlegg og introduksjonen av to nye aktører i landets suverent største kinomarked, tegner 2018 til å bli det mest begivenhetsrike året i norsk kinobransje siden de siste av landets 35mm-maskiner ble byttet ut med digitale projektorer i 2011. Vega Scene har stort forventningspress på seg om å snu nedgangstrenden for den såkalte kvalitetsfilmen når den åpner til høsten, men allerede før påske fikk Oslo fjorten splitter nye saler, da det som frem til nylig het SF Kino, åpnet sitt nye flaggskip på Storo.

Odeon Oslo ligger noen titalls meter innenfor Ring 3, symbolsk plassert mellom et kjøpesenter og en handelshøyskole, på et område hvor næringsbyggene de siste årene har skutt i været, og hvor heisekraner og stillaser vil fortsette å dominere utsikten i flere år fremover. Med andre ord minner omgivelsene om dem den moderne kulturkonsumenten er vant til å frekventere når hun begir seg ut av sentrum for å bivåne stadionkonserter, stadion-stand up og idrettsarrangementer med patriotisk tilsnitt.

Landets største kino er ikke noe vakkert bygg. Fasaden er anonym, interiøret er en blanding av konferansehotell og mellompriset fusionrestaurant anno cirka 2012, og følelsen av at man når som helst kan runde et hjørne og snuble inn i en taxfreebutikk, slipper aldri helt taket.

Annonse