Annonse
00:00 - 06. april 2018

Kunsten å holde ut

Atlanta er den beste fiksjonsserien du kan se på tv nå.

Frykt og humor: Tysk-amerikanske tradisjoner og kostymer oppleves som ugjennomtrengelige og truende for Earn (Donald Glover). Foto: Curtis Baker / Fox news
Annonse

Da dramakomedien Atlanta hadde premiere høsten 2016, ble den uunngåelig tolket i lys av det anspente samfunnsklimaet som preget USA, etter en årelang presidentvalgkamp hvor Donald Trumps flørt med hvit nasjonalisme ble mer utilslørt for hver dag som gikk.

Og selv om kritikere hyllet serien for dens originalitet, skuespillerprestasjoner og foto, endte den – trass serieskaper og hovedrolleinnehaver Donald Glovers uttalte ønske – opp med å bli stemplet som Viktig.

For som rapperen Vince Staples oppsummerte i et radiointervju: «Vi svarte amerikanere selger traumer: Hver eneste populære film, hvert eneste tv-program som lages for et bredt publikum – det er derfor Atlanta var så viktig, for selv om det inneholder traumatiske elementer, så er det noe mer enn ‘hei, livet mitt er søppel’».

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse