Annonse
09:58 - 05. april 2018

Kulturkamper vinnes ikke med bystyrevedtak, skriver Emil Flatø.

Kulturkamper vinnes ikke med bystyrevedtak, skriver Emil Flatø.

Arkivfoto: Christian Belgaux
Annonse

Det nærmeste jeg har kommet sivil ulydighet, er den gangen jeg var med en venninne i Stockholm, mens hun brukte leppestiften til å tegne en sur munn på en bikinimodell. I Stockholm på denne tiden hadde det blitt en egen kunst å lage snakkebobler som ga de lettkledde kvinnene på reklameplakatene en stemme:

«Berlusconi ringde och ville ha tillbaks sina kvinnoideal.»

Et par år senere så jeg en reklameplakat i Göteborg, for interiørkjeden Åhlens. De hadde fått krimforfatteren Jens Lapidus til å ta på seg en rosa genser som klenget seg til de veltrente brystmusklene hans, og en svær, oransje sløyfe som var festet med perler.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse