00:00 - 06. april 2018

Kuksvanen, The Movie

Lokal celebritet: I august 2016 var svanekuken tilbake på Strykejernet, klar for ny sjøsetting. Arkivfoto: Christian Belgaux

Husker du kuksvanen, som slet seg fra moringen ved utestedet Blå i Oslo for et par år siden, seilte ned Akerselva og nesten var i frihet før den ble hanket på plass igjen? Nå går den til filmen. Dessverre er det ikke snakk om en dramatisering av flukten, men heller en kortfilm, «Penissvanen», om to unge damer som er lei av å se kuk overalt i byen. Store ting er på ferde: Kunstner Yngvild Sæter, som har fått penger til prosjektet av Kunst i offentlige rom (KORO), sier de er i samtaler med dem som i sin tid laget penissvanen om muligens å omskape det lokale landemerket, eller i hvert fall lage noe nytt som utfordrer den. «Men jeg lager ikke noen stor vaginaskulptur, altså, det er ikke aktuelt», opplyser Sæter til Morgenbladet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse