Annonse
00:00 - 13. april 2018

Kristen gjenoppstandelse på undergrunnsklubb

Med kollisjonskurs treffer Meteoren Trøndelag Teater og etterlater publikum stinne av inntrykk.

"Meteoren" av Friedrich Dürrenmatt Premiere på Gamle Scene, Trøndelag Teater 7. april 2018 Regi: Angelina Josephine Stojčevska Scenografi og kostymer: Katrin Bombe Lysdesign: Eivind Myren Oversatt av Jens Bjørneboe Medvirkende: Stine Fevik. Ingrid Bergstrøm, Ida Cecilie Klem, Vetle Bergan, Isak Holmen Sørensen og Leo Magnus de la Nuez 
Annonse

«Den som er redd for å feile, skal holde seg unna kunsten,» mente den sveitsiske forfatteren Friedrich Dürrenmatt (1921–1990). I hendene på regissør Angelina Josephine Stojcevska har hans tragiske komedie Meteoren blitt et prakteksemplar på hva kunsten kan tjene på å være uredd.

Klubboppvarming. Det starter filosofisk, med en tysk mannsstemme som beskriver en sammensatt verdensanskuelse, der kapitulasjonen står sentralt både som middel og mål. Trøndelag Teaters fredede barokkscene fra 1816 er for anledningen dekket av blått filter, og en catwalk deler salen i to. Skuespillerne entrer scenen fra catwalken som en samlet organisme, til dunkende klubbmusikk. De holder hverandre i hendene og stamper rytmen med føttene, svartkledde fra topp til tå.

Den harde bassen vedvarer, og skuespillerne danser og etterligner hverandres bevegelser med konsentrerte miner. Det er som om publikum får ta del i en rituell oppvarming. Og akkurat som man ikke spiller fotballkamp uten å ha varmet opp sammen først, kan man ikke spille en forestilling som denne uten å først ha sikret lagånden.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse