00:00 - 27. april 2018

Gatesmart fra utsiden og inn

Gerasimos Floratos spriker i sine malerier og kødder med det etablerte. Jakob Landvik portretterer identitet i tiden med kamera og sosiale antenner.

Gerasimos Floratos: Outbound Soft Min (2017, fra venstre), Organic Trash Dog og Smush Town Secret. Courtesy of the artist and SCHLOSS, Oslo. Foto: Vegard Kleven

Schloss er et viktig kunstnerdrevet visningssted med lave skuldre. De presenterer publikum for ennå ukjente navn og etablerte stjerner, både nasjonalt og kanskje særlig internasjonalt.

I det gamle Porsche-verkstedet ved Schous plass presenteres nå to separatutstillinger av to menn, den ene fra New York og den andre fra Oslo.

Gerasimos Floratos er født i 1986 i New York, hvor han også bor. Hans greske far driver en butikk på Times Square, hvor Floratos jobbet frem til kunsten ble hans vei, han har aldri studert kunst. Arbeidene som nå vises på Schloss er malt i Hellas, i hans greske bestemors kafé på øya Kefalonia. Han maler for det meste, og maler mye, men lager også skulptur. I løpet av få år har han danset inn på den internasjonale samtidskunstscenen.

Annonse