Annonse
00:00 - 27. april 2018

Frihandel og yrkessjåfører i rommet

I det norske dataspillet Parsec Frontiers blir spillerne deltagere i et storstilt, økonomisk samfunnseksperiment med ekte penger. Rekker markedets usynlige hånd også ut i det ytre rom?

Siste yttergrense: Jack. K. Wulff er administrerende direktør i det norske spillselskapet Artplant, som vil lage romutforskningsspillet Parsec Frontiers. For å få penger til det, legger de ut all den digitale valutaen som noen gang kan brukes inne i spillet, til salgs i den virkelige verden. Til venstre sitter art director Joachim Barrum, og til høyre produsent Trond Vidar Johansen.
Annonse

Glem Elon Musk og hans drømmer om raketter og storkapital i verdensrommet. Det er fra et lite kontorfellesskap i Oslo livet mellom stjernene skal forvandles til et økonomisk marked.

Det håper i alle fall Jack K. Wulff og Morten Larssen, der de sitter foran en datamaskin på kontoret. På skjermen har et stort romskip, med sakte blinkende lys, hundrevis av små vinduer og en spinnende gravitasjonsrotunde, ankret opp utenfor Jupiter. Skipet tilhører flyktninger fra Jorden, som er gjort ubeboelig av en grusom katastrofe. Menneskeheten er tvunget ut i universet for å overleve, ved å sanke ressurser fra planeter de oppdager, kjøpe og selge varer og tjenester seg imellom, og – etter hvert – krige mot hverandre.

– All valutaen legges ut for salg nå, sier Wulff.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»