Annonse
00:00 - 27. april 2018

Frihandel og yrkessjåfører i rommet

I det norske dataspillet Parsec Frontiers blir spillerne deltagere i et storstilt, økonomisk samfunnseksperiment med ekte penger. Rekker markedets usynlige hånd også ut i det ytre rom?

Siste yttergrense: Jack. K. Wulff er administrerende direktør i det norske spillselskapet Artplant, som vil lage romutforskningsspillet Parsec Frontiers. For å få penger til det, legger de ut all den digitale valutaen som noen gang kan brukes inne i spillet, til salgs i den virkelige verden. Til venstre sitter art director Joachim Barrum, og til høyre produsent Trond Vidar Johansen.
Annonse

Glem Elon Musk og hans drømmer om raketter og storkapital i verdensrommet. Det er fra et lite kontorfellesskap i Oslo livet mellom stjernene skal forvandles til et økonomisk marked.

Det håper i alle fall Jack K. Wulff og Morten Larssen, der de sitter foran en datamaskin på kontoret. På skjermen har et stort romskip, med sakte blinkende lys, hundrevis av små vinduer og en spinnende gravitasjonsrotunde, ankret opp utenfor Jupiter. Skipet tilhører flyktninger fra Jorden, som er gjort ubeboelig av en grusom katastrofe. Menneskeheten er tvunget ut i universet for å overleve, ved å sanke ressurser fra planeter de oppdager, kjøpe og selge varer og tjenester seg imellom, og – etter hvert – krige mot hverandre.

– All valutaen legges ut for salg nå, sier Wulff.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.