Annonse
00:00 - 27. april 2018

Fremad i flere retninger

Norske impromusikere utvider spillerommet.

Står i bredden: Torg spiller med sprelsk oppfinnsomhet.
Annonse

Improvisert musikk rommer et interessant paradoks: Musikken er en søken etter det ukjente og uhørte, men slik grensesøking gir også nytelse ved å skape gjenkjennelige uttrykk. Hva skjer da når en musiker eller et band utvider uttrykket eller endrer det helt? To av vårens norske plater gir oss gode forsøk på svar.

Svensk-norske Torg debuterte i 2015 med kost/elak/gnäll, hvor de krysset improvisasjon med riffbaserte, repetitive komposisjoner i et akustisk lydbilde. Uttrykket var også utpreget melodisk, noe de har med seg videre på sin nye og mildt sagt overraskende plate.

Elektrisk. Palms, Beaches, Dreams låter radikalt uventet hvis man kjenner forgjengeren. Tittelsporet som åpner platen kobler jazz og elektronika à la tidlig Jaga Jazzist, og sangen har også et easy listening-element som minner om nittitallsband som The High Llamas.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse