Annonse
00:00 - 27. april 2018

Fra innsiden og ut

Om kunsten er en virvelvind, sitter Goutam Ghosh med urkrefter i orkanens øye.

Courtesy of the artist and STANDARD (OSLO), Oslo. Foto: Vegard Kleven
Annonse

Forrige gang jeg var på Standard, ble jeg dypt berørt av Mari Slaattelids utstilling, og nå skjer det søren klype meg igjen. Og det er alt takket være bra kunst det er vanskelig å sette ord på. Goutam Ghosh (f. 1979 i Nabadwip, India) tok sin mastergrad ved Kunstakademiet i Oslo i 2013, og bor og arbeider i Santiniketan i India. 

Ghosh kommer fra en hindu-familie og studerte først til ingeniør. Han navigerer helt konkret etter de religiøse festivalenes dansemuligheter snarere enn hvilken tro de representerer, og han har funnet sin plass i kunsten, som må sies å ligge cirka midt mellom religion og vitenskap.

Dragepapir. Utstillingen på Standard består av åtte relativt store abstrakte bilder. Kall dem gjerne for maleri, skjønt akkurat hva de er spiller mindre rolle enn at de er. Videre finnes en installasjon på hylle med åtte små elementer; fem skulpturer og tre skissebøker, samt to lydløse utdrag fra kortfilmen Paara, som er laget i samarbeid med Oslo-baserte Jason Havneraas. Presseteksten er et dikt av Ghosh som redegjør for utstillingstittel og verk på et både konkret, abstrakt og poetisk plan.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse