Annonse
00:00 - 27. april 2018

Fra innsiden og ut

Om kunsten er en virvelvind, sitter Goutam Ghosh med urkrefter i orkanens øye.

Courtesy of the artist and STANDARD (OSLO), Oslo. Foto: Vegard Kleven
Annonse

Forrige gang jeg var på Standard, ble jeg dypt berørt av Mari Slaattelids utstilling, og nå skjer det søren klype meg igjen. Og det er alt takket være bra kunst det er vanskelig å sette ord på. Goutam Ghosh (f. 1979 i Nabadwip, India) tok sin mastergrad ved Kunstakademiet i Oslo i 2013, og bor og arbeider i Santiniketan i India. 

Ghosh kommer fra en hindu-familie og studerte først til ingeniør. Han navigerer helt konkret etter de religiøse festivalenes dansemuligheter snarere enn hvilken tro de representerer, og han har funnet sin plass i kunsten, som må sies å ligge cirka midt mellom religion og vitenskap.

Dragepapir. Utstillingen på Standard består av åtte relativt store abstrakte bilder. Kall dem gjerne for maleri, skjønt akkurat hva de er spiller mindre rolle enn at de er. Videre finnes en installasjon på hylle med åtte små elementer; fem skulpturer og tre skissebøker, samt to lydløse utdrag fra kortfilmen Paara, som er laget i samarbeid med Oslo-baserte Jason Havneraas. Presseteksten er et dikt av Ghosh som redegjør for utstillingstittel og verk på et både konkret, abstrakt og poetisk plan.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.