Annonse
00:00 - 06. april 2018

En milliard dollar for Three-Body Problem-serie

Annonse

Amazon er, ifølge the Financial Times, villige til å betale en milliard dollar – altså over 7,8 milliarder norske kroner – for å få rettighetene til å lage en tre sesongers serie basert på The Three-Body Problem, science fiction-trilogien skrevet av den kinesiske forfatteren Liu Cixin. Det er fire ganger så mye som de betalte for å få rettigheten til å lage en ny tv-serie basert på J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre-bøker. Eller i tall pendlere forstår: en halv Follo-bane. Det kinesiske selskapet Yoozoo Pictures har satt sin allerede forsinkede innspilling av bøkene på vent, noe som nok gleder forfatteren. Cixin var svært lite imponert over landets håndtering av hans esoteriske romfabel – og populærkultur generelt – da Morgenbladet snakket med ham i fjor høst: «Det Kina har, er store mengder penger. Men vi har ikke noe mer», sa han den gang.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse