Annonse
00:00 - 27. april 2018

Debatten om Apus stemme

Foto: Fox / AP / NTB scanpix
Annonse

En velkjent figur i tv-serien The Simpsons kan få ny stemme. I tegneseriebyen Springfield driver Apu Nahasapeemapetilon (bildet) den lille butikken Kwik-E-Mart, og når kundene går, pleier han å si thank you, come again på sin karikerte, indisk-amerikanske aksent. En debatt om Apus stemme tiltok i fjor da stand-up-komikeren Hari Kondabolu lanserte dokumentarfilmen The Problem With Apu. Kondabolu er født i USA av indiske foreldre, og i dokumentaren forteller flere med samme bakgrunn at de i oppveksten ble ertet med referanser til godtroende Apu, som var en av få indiske representanter i amerikansk populærkultur. I dokumentaren kritiserer Kondabolu at en hvit, amerikansk mann, Hank Azaria, gir stemme til Apu. Kondabolu mener stemmen er «morsom» fordi den er stereotypisk. Denne uken åpnet Hank Azaria for at noen andre kan overta stemmen til Apu. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»