00:00 - 13. april 2018

Alle har et søskenbarn i Danmark

Faksimile: TV Øst, Vordingborg

I Kristiansand har det i lang tid foregått en krass og flott krangel om hvorvidt den gamle kornsiloen i byens sentrum skal bygges om til kunstmuseum eller ikke. Rikingen Einar Øgrey Brandsdal har forsøkt å kjøpe hele bygget for å forhindre at kunstplanene blir gjennomført! Hatske ord har fløyet! Apekatten Julius er blitt trukket inn! Sånn skal et godt kulturrabalder være! Men, akk, som alltid har et av våre naboland valgt å overgå oss. I Danmark har de ordentlige silo-kulturfadeser. 6. april, da en gammel silo på havnen i Vordingborg skulle sprenges, endte det med at det 53 meter høye bygget veltet og smadret et bibliotek og en musikkskole i en sky av grå røyk. Ferdig snakka. Se og lær, norsk kulturbransje.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Samarbeid er langt fra noen garanti for stor kunst, men av og til kan det gå riktig fint.»