00:00 - 02. mars 2018

Studier i stilskifter

En norsk og en amerikansk vestkyst-arvtager strekker sine egne grenser.

På vei: Jonathan Wilson har forflyttet seg fra Laurel Canyon, men ikke særlig langt. Foto: Shelby Duncan

Både amerikanske Jonathan Wilson og norske Torgeir Waldemar er ofte nevnt som bærere av tradisjonen fra Vestkystens hellige gral, Laurel Canyon i Hollywood, LA. Nå eksperimenterer begge med nye vrier.

Da motkulturen satte inn på 1960-tallet, hang riktig nok hippiene rundt Haight-Ashbury i San Francisco. Men musikerne flokket seg snart heller i Laurel Canyon i Hollywood Hills, rett utenfor Los Angeles. Dronningen var Joni Mitchell, og rundt henne kom og gikk Jackson Browne og hans Eagles-venner, pluss Crosby, Stills, Nash og Young og generelt en mengde av det som gjerne ble kalt «Rock Royalty».

Med en liste av samarbeidspartnere som innbefatter en lang rekke av de gamle Canyon-beboerne, og legger til folk som den Led Zeppelin-hyllede Roy Harper, er Jonathan Wilson blitt utpekt som en selvsagt arvtager til det legendariske singer-songwritermiljøet.

Annonse