Annonse
10:30 - 24. mars 2018

Små forlag, stor sakprosa

Verken Gyldendal eller Aschehoug er representert i den skandinaviske sakprosakåringen. – De store forlagene får hard konkurranse, sier Ingeri Engelstad i Oktober.

– Vi har heller ikke en egen sakprosaredaksjon, men jobber med både sakprosa og skjønnlitteratur parallelt, til forskjell fra de større forlagene, sier Ingeri Engelstad i Oktober. Foto: Finn Ståle Felberg
Annonse

– Vi er veldig stolte og glade over å ha så mange bøker på listen. Vi gir ut kun fem sakprosabøker i året, så da er det ekstra gledelig at våre bøker kommer så godt frem, sier Ingeri Engelstad, forlagssjef i forlaget Oktober.

I dag ble langlisten på de 30 viktigste skandinaviske bøkene etter år 2000 presentert i Morgenbladet. Der de store forlagene Gyldendal og Albert Bonniers forlag totalt dominerer den danske og svenske listen, er Norges tre største forlag nesten fraværende på den norske. Cappelen Damm har én bok på listen, mens de to store forlagshusene på Sehesteds plass, Gyldendal og Aschehoug, er helt fraværende. Oktober forlag er inne med fire bøker, og Kagge tre.

Hvordan går dere frem i arbeidet med sakprosa i Oktober?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse