10:59 - 29. mars 2018

Noen ganger er det riktig å tre kondomer over nasjonalmonumenter, skriver Emil Flatø.

Noen ganger er det riktig å tre kondomer over nasjonalmonumenter, skriver Emil Flatø.

Sjokktaktikk: I desember 1993 trædde Act Up en kjempekondom på obelisken på Place de la Concorde i Paris. Foto: Bernard Bisson/Sygma/Getty Images

«Snart er det pride-parade. Jeg har en idé,» sier Thibault, lederen av Paris-organisasjonen for aidsaktivistene i Act Up, på et av allmøtene som er fanget i filmen 120 slag i minuttet (sitatene er omtrentlige).

Ideen til maktmennesket Thibault, var å fylle en trailer med høyttalere, og pryde hver side av traileren med svære reklameplakater. Aids skulle bli sirkus, og disko, aidsorganisasjonen skulle bli de feteste i paraden, og de skulle benytte anledningen til å opplyse folk om legemiddelfirmaenes og helsevesenets dødelige treghet, som gjorde at nye medisiner som kunne holde HIV-viruset i sjakk ikke nådde de allerede syke i tide.

På den ene siden skulle det stå «Ignorance is your enemy».

Annonse