Annonse
00:00 - 09. mars 2018

Mourinhos sommerjobb

Annonse

De som er interessert i fotball pleier å glede seg til VM, men et ubehag melder seg før sommerens mesterskap i Russland.  Ubehaget ble forsterket denne uken, da The Guardian meldte at José Mourinho, manager for Manchester United, skal være VM-ekspert for russiske RT, tidligere Russia Today. RT er et merkelig medium, og ble etablert av russiske myndigheter for å ta opp kampen med vestlige mediers «monopol» på globale nyheter. Ved første øyekast ser RT ut som et hvilket som helst nyhetsmedium, men tidligere har de gitt mye skjermtid til folk som Alex Jones, en av verdens mest kjente konspiratorikere, og latt filmstjernen Steven Seagal kommentere konflikten i Ukraina. Enkelte vil muligens hevde at RT med Mourinho har fått enda en klovn med på laget. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse