Annonse
00:00 - 09. mars 2018

Hybeldiscodronningen

Hvis Tracey Thorn ikke er til å stole på, hvem er det da?

Stemmen: Duoen Everything But The Girl var ikke som røkla. Tidsriktige, ja visst, men også utstyrt med et våpen som kunne få tiden til å stå stille: Tracey Thorns stemme. Foto: Leon Morris / Redferns / Getty Images
Annonse

Si hva du vil om både nordmenn i Berlin og drum ‘n’ bass, men de berømte hårene reiste seg på armen. Skliende nattetid gjennom Potsdamer Platz rundt midten av 90-tallet, med Everything But The Girl roterende i Discman-en. Et sted like fullt av spøkelser som av gravemaskiner, et hinsides stort byggeprosjekt lyst opp av en roterende Mercedes-Benz-stjerne. 

«Out amongst the walking wounded, every face on every bus / Is you and me and him and her, and nothing can replace the us I knew.» Alt skulle forandre seg. Tyskland, Europa, verden, oss.

Det var ikke bare duoens nyervervede elektroniske lydbilde som gjorde deres niende album så unikt. Walking Wounded hadde et omslag like perfekt som musikken. Sittende henslengt i skinnsetet til en flunkende ny bil, med en strekkode plassert i venstre hjørnet, fanget kjæresteparet Ben Watt og Tracey Thorn tidsånden i én og samme japanske kupé. 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.