Annonse
00:00 - 02. mars 2018

Her kommer metanostalgikerne

Musikk for folk som lengter tilbake til tiden da de lengtet tilbake til en annen tid.

Nytt nok: Great News har funnet frem til et uttrykk som gjør dem til mer enn bare en samling av britiske rockereferanser. Foto: Isak Okkenhaug og Hilda Holmdahl / Edda Music
Annonse

Bergen har alltid slått meg som den av de norske byene som har størst tro på band-bandet. Et bergensband gir i hvert fall sterke assosiasjoner til noen litt melankolske noen-og-tjue-åringer med nypult sveis som tråkker rundt på diverse effektpedaler – og det kommer fortsatt en kontinuerlig strøm av nye navn fra byen: Hjerteslag, Young Dreams, Chain Wallet, for å nevne noen. Og Great News, som fikk øyne fra både inn- og utland til å sperres opp da de så dagens lys for tre år siden, og som nå kommer med debutalbumet Wonderfault.

Gutter med stramme bukser. Kanskje jeg ikke har fulgt godt nok med på hva som skjer innenfor poprocken de siste ti årene, men plutselig sitter jeg der og hører på singelen «Told» og tenker at selve lyden av et band er retro.

Det er litt til å bli pinlig berørt av – mest fordi verden ikke trenger flere rockenostalgikere, men også fordi det tross alt er en metanostalgi det er snakk om. Det er ikke de åpenlyse tendensene til musikalske tilbakeblikk, til 1960-tallets psykedeliske musikk eller britisk 80-tallsindie, som fremkaller følelsen. Da var jeg ikke engang i live.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse