Annonse
00:00 - 16. mars 2018

Folkefiender i anmarsj

Annonse

Henrik Ibsens En folkefiende tar USA med storm – 136 år etter at stykket først ble skrevet. Fra å bli spilt to ganger i 2015, hadde åtte nye produksjoner premiere i 2017, skriver The New York Times. Årsaken? Donald Trump. Amerikanske teaterutøvere har funnet et teaterstykke som reflekterer det forvirrende politiske bildet de ser på tv-skjermen. Og egentlig er det ikke så rart: For ett år siden poengterte Trump at mediene ikke var hans fiende, men fienden til det amerikanske folk. Et vellykket forsøk på å blande seg inn i årets teaterprogram. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur